Ondernemersadvies en Coaching
Ervaar meer geluk in je werk of je eigen onderneming. 

De tuin

In 2001 kocht ik samen met mijn echtgenote Marion ons huis. Ik was er niet meteen verliefd op. Er hoefde niet meteen heel veel aan te gebeuren en ik zag wel dat er heel veel mogelijkheden waren. Uiteindelijk zijn we 10 jaar aan het verbouwen geweest en is het nu helemaal naar onze zin!

Het meest geweldig vond ik de tuin. Die was enorm! 10 meter breed en achter het huis zeker 60 meter diep. Daar kon ik alles in doen wat ik met een tuin wilde doen. Was mijn gedachte toen nog.

Ik zag kleurige bloemenperken voor mij met heerlijk geurende bloemen. Vogeltjes, vlinders en bijen  vliegend rond de bloemen in het heerlijke zonlicht. Een prachtig groen gazon met plaats voor een schommel, een zandbak en een glijbaan voor de kinderen waar 's avonds gezellige egeltjes op zoek gingen naar insecten. Natuurlijk zouden een trampoline en in de zomer een zwembadje waar de kinderen lekker in konden kliederen niet ontbreken. Een kippenren en een hok voor een paar konijntjes zou ik zelf met mijn zoontje Kees gaan timmeren. In de zomer lekker barbecueën en tot laat in de avondzon genieten. Helemaal geweldig in mijn ogen.

Maar toen het na een aantal jaren eenmaal af was, vond ik het toch tegenvallen. Het was het allemaal net niet. De tuin was te smal, te donker. Ik kon er eigenlijk mijn ei niet genoeg in kwijt.

Naast ons woonde buurman Piet. Die had ook zo'n zelfde tuin. Ik wist dat hij niet zo'n tuinliefhebber was als ik.
Toen ontstond mijn droom. Mijn droom was om die twee tuinen samen te voegen en er onze prachtige grote supertuin van te maken.

Maar hoe ging ik dat voor elkaar krijgen? Piet woonde daar prima en was vast van plan daar rustig zijn oude dag te slijten.

Op een goede dag ben ik op hem afgestapt en gevraagd of ik ooit, als hij het wilde, zijn huis zou mogen kopen.
Dat mocht.
Vervolgens hoorde ik daar jarenlang niets meer over. In mijn dromen was ik steeds al bezig in die prachtige nieuwe tuin. De jaren verstreken.

Tot, op een gegeven moment, de buurman aanbelde en kwam zeggen dat hij zijn huis, mèt die grote tuin, aan mij wilde verkopen.

En het geschiedde. Mijn droom ging in vervulling! Ik kon aan de slag om de twee tuinen samen te voegen.

Heg eruit, kippenkooi afbreken, een nieuw gazon inzaaien, plantjes planten en verplanten. In het begin was het nog kaal en was het vaak een rommeltje. Ik had ook best wat moeite om het allemaal netjes te onderhouden.

Maar ik had mijn plan en een mooi ontwerp. Stapje voor stapje werd het mooier.

Iedere jaar pakte ik een stuk goed aan. Het eerste jaar maakte ik een zwemvijver. Het jaar daarna legde ik daar mooie terrassen omheen aan. Daarna een mooie overkapping met mooie stoelen om lekker te relaxen en een buitenkachel om te zomeravonden nog langer te kunnen rekken. Als laatste hebben we een buitensauna geplaatst die helemaal bij de tuin past. De tuin is nog niet af, maar al wel helemaal naar mijn zin. Het heeft lang geduurd en stapje voor stapje werd mijn tuin ook écht MIJN tuin waar ik nu helemaal gelukkig en trots op ben.