Ondernemersadvies en Coaching
Ervaar meer geluk in je werk of je eigen onderneming. 

Hier vind je links en artikelen van of over Kracht! Coaching in de (social)media.


 

12-11-2018 Functioneringsgesprekken zijn vaak achterhaald

Dat het functioneringsgesprek achterhaald is, weet iedereen inmiddels wel. 
Maar wat komt daar dan voor in de plaats? 
Continue ontwikkeling en evaluatie in plaats van de jaarlijkse beoordeling maakt de HR-cyclus oneindig veel effectiever en bespaart veel tijd en geld. 
Lees in het artikel hoe je met de hulp van je collega's het goede gesprek kunt voeren. 
Hoe doe je dat in jouw bedrijf of op jouw werk? 
Gewoon met YibYib!
 
YibYib stelt medewerkers in staat om zelf de regie te pakken over hun ontwikkeling door zelfreflectie en gericht om feedback vragen. YibYib is een leuke en eigentijdse ontwikkeltool die medewerkers, teams én gehele organisaties ondersteunt om het beste uit zichzelf te halen. Door het dagelijks gebruik van YibYib verzamel je meteen alle informatie die je nodig hebt om het in het reflectiegesprek over de juiste onderwerpen voor jou te hebben.  
Zo wordt het weer leuk om jezelf verder te ontwikkelen!
Wil je op jouw werk of in jouw onderneming die stap zetten naar een stimulerend reflectiegesprek? Laat het mij weten en ik vertel je hoe het in zijn werk gaat.
Kijk vooral ook even rond op www.YibYib.com 

19-12-2017 Mensen tonen een grotere bereidheid om het negatieve te vermijden, dan om stappen te nemen om het positievere te bereiken… 
Herken je dit bij jezelf? 
Als je in de laatste dagen van het jaar weer eens terugkijkt op het afgelopen jaar, waar ben je dan mee bezig geweest?
Blijf je daaraan vasthouden of gun je het jezelf om het positievere te bereiken?
Wat houdt je tegen? Bel me om te kijken wat je zou kunnen doen. Jij bepaalt welke stappen je gaat zetten, ik kan je helpen.

9-12-2017 Waarom zegt niemand er iets van?
Afgelopen week heb ik een link naar een artikel op Linkedin geplaatst met een verwijzing naar YibYib, wat ik bij bedrijven implementeer en begeleid. Het artikel heet “Waarom zegt niemand er iets van” en werd binnen 1 dag al door meer dan 1000 mensen gelezen! 
Het gaat over het aanspreken van elkaar in werksituaties. Dat levert heel veel op. 
Wil jij ook plezieriger je werk beleven en meteen productiever zijn, waardoor je bedrijf meer omzet en winst gaat maken? Stuur dit dan door naar je leidinggevende en vraag met mij contact op te nemen. Ik gun dit iedereen!

1-12-2017 YibYib
Werk je in een team met allemaal leuke mensen, maar zou je daar meer mee willen bereiken? 
Meer als eenheid en minder als een groep solisten bij elkaar? 
Weet dan dat er hippe mogelijkheden zijn om een hechte samenwerking in jullie team te ondersteunen. En die jou en iedereen in het team meteen helpen met ieders eigen ontwikkeling. 
Kijk eens op www.yibyib.com om een indruk te krijgen. Ik introduceer graag de feedbackapp YibYib bij het bedrijf waar je werkt om te laten zien wat allemaal mogelijk is.

27-11-2017 Hoe wil jij later herinnerd worden?
Als je ooit oud bent en terugkijkt op je leven, hoe wil je dat mensen jou herinneren?
Schrijf dat eens op en kijk dan wat er nodig is om dat te bereiken. Welke stappen moet je nog zetten? Wanneer ga de daar mee beginnen? 
Lukt het je om dat helemaal zelfstandig te doen of heb je daar hulp bij nodig. Bijvoorbeeld om over een bepaalde drempel heen te komen die je voor jezelf hebt opgeworpen? Of gewoon als steuntje in de rug om die o zo belangrijke eerste stap te zetten?
Ik kan je daar mee helpen. Bel mij om een afspraak te maken voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek op 0613259987 of vul het contactformulier in.

17-11-2017 “We kunnen een probleem niet oplossen met de denkwijze die het heeft veroorzaakt” (Albert Einstein)
Wat maakt nou dat ik elke keer zo reageer? Waarom trap ik nou elke keer in dezelfde valkuil? Jij heb vast ook weleens iets in de interactie met anderen waar je tegenaan loopt en waar je even niet verder meekomt. 
Ik laat individuen en teams door middel van gesprekken naar zichzelf kijken en weet de vragen te stellen die je jezelf niet stelt. Zo gaan wij op weg naar zelfinzicht, het maken van keuzes en het nemen van verantwoordelijkheid. 
We kijken dan niet alleen naar je probleem, maar naar jouw totale ontwikkeling. Mijn vragen en jouw antwoorden bepalen de route. En die is uniek voor jou!
Bel mij op 0613259987 of vul het contactformulier in.

10-11-2017Je wil beter maar zou niet weten hoe je dat kunt bereiken 
Iedereen heeft wel dingen te wensen. Voor materiele dingen kun je gemakkelijk naar de winkel als je genoeg geld hebt. Voor wensen op het persoonlijke vlak ligt dat wat gecompliceerder. 
Je bent geworden zoals je bent en het is niet zo eenvoudig om uit je eigen te veranderen. Maar het is wel degelijk mogelijk! Als coach help ik jou te verbeteren op het vlak waar jij dat graag wil. Interesse? Neem contact met mij op!

 

3-11-2017 Loop je jezelf steeds voorbij?
Druk, druk, druk. 
Druk op je werk, druk thuis, overal en altijd maar die druk zodat je amper nog aan dingen voor jezelf toekomt. 
Hoe komt dat nou? Heb je daar al eens over nagedacht? En als je al de oorzaak al gevonden hebt, kun je die dan ook zo veranderen dat je er geen last meer van hebt? 
Vaak ligt de oplossing meer voor de hand dan je zelf in de gaten hebt. 
Als coach kan ik je helpen inzicht te krijgen in je probleem en helpen met de oplossing om die druk kwijt te raken.
Hoe mooi zou dat zijn? 

 

27-10-2017 Wat zelfreflectie voor je kan doen
Reflectie of zelfreflectie is een van de meest krachtige manieren om te leren en te veranderen en daardoor beter te presteren. Door ‘in de spiegel’ te kijken en wat er goed én minder goed ging nog eens de revue te laten passeren, leer je van je fouten.
‘We do not learn from experience…we learn from reflection on experience.‘ (John Dewey).
Hierdoor maak je dezelfde fout niet zo snel nog eens. Je groeit. Ook helpt reflectie je zaken in het juiste perspectief te plaatsen.
Maar als het ons dan zoveel oplevert, waarom doen we het dan niet elke dag? Soms heb je hulp nodig om dingen van jezelf te zien. Hulp uit je directe omgeving of hulp van iemand die wat meer op afstand van je staat.
Ik kan je leren om feedback te vragen aan mensen uit je directe omgeving en kan je helpen om je zelfreflectie op gang te brengen.

 

20-10-2017 Verbeter jezelf!
ik hoor liever niet dat ik iets niet goed doe
ik hoor liever wél dat ik iets niet goed doe
Als je weet wat je niet goed doet, kun je het verbeteren. Als je niet weet wat je niet goed doet…..wanneer kom je daar achter? Hopelijk voor het te laat is!
Sta daarom open voor feedback en geef zelf ook feedback aan anderen.
Die feedback geeft jou een boost aan je ontwikkeling! Gun dat jezelf en anderen. Ik kan jou en jouw collega’s op je werk daarmee helpen met een eenvoudig te leren maar zeer doeltreffend hulpmiddel: YibYib.

 

13-10-2017 Feedback
Complimenten ontvangen vinden we soms wat ongemakkelijk, maar als je een compliment krijgt, geeft je dat meestal wel een prettig gevoel. Hoe is het voor jou als je iets te horen krijgt wat je niet goed doet? Zie je dat als een tip om te verbeteren of vind je dat erg vervelend?Wat heb jij het liefste?
ik hoor liever niet dat ik iets niet goed doe
ik hoor liever wél dat ik iets niet goed doe
Feedback geeft jou een boost aan je ontwikkeling! Gun dat jezelf en anderen. Ik kan jou en jouw collega’s op je werk daarmee helpen met een eenvoudig te leren maar zeer doeltreffend hulpmiddel.

6-10-2017 Help elkaar verder!
Als je nieuwe dingen doet (jezelf aan het ontwikkelen bent) gaat het meestal niet meteen goed.
Leren noemen we dat.
Soms weet je zelf niet zo goed of je op de goede weg zit. Hoe fijn is het dan als iemand die dat wel weet jou helpt door te zeggen hoe je het beter kunt doen?
Die feedback geeft jou een boost aan je ontwikkeling! Gun dat jezelf en anderen.
Ik kan jou en jouw collega’s op je werk daarmee helpen met een eenvoudig te leren maar zeer doeltreffend hulpmiddel.

29-9-2017 Feedback is de smeerolie voor je ontwikkeling

Als je nieuwe dingen doet is het prettig om te weten of je goed bezig bent. Positieve feedback geeft jou de bevestiging dat je op de goede weg zit. Ga zo door! Yes!
Laat mij weten wanneer jij en jouw collega’s dat willen verbeteren op je werk. Ik kan jullie daarmee helpen met een eenvoudig te leren maar zeer doeltreffend hulpmiddel.

 22-9-2017 “Wat ik doe, doorzie ik niet, want ik doe niet wat ik wil, ik doe juist wat ik haat”

Dit lijkt een tekst die je vandaag de dag in een vertrouwelijk gesprek van iemand kunt horen. Niets is minder waar, deze uitspraak is al meer dan 2000 jaar oud en komt uit de bijbel. 
Toch iets om voor jezelf over na te denken.
Doe je wat je écht wil, of berust je maar in je situatie en bestaat een groot deel van je leven uit dingen die je niet echt leuk vindt?
Behoor jij tot die 40% van de mensen die als gevolg daarvan met psychische klachten naar de dokter loopt? Om zonder een oplossing van je echte probleem weer naar buiten te stappen?
Dat kan anders! Doe er wat aan. Doe wat bij jou past, ga doen wat je écht wil.
Kom nu in actie. Ik help je daarbij.
D
oorzie wat je doet, doe wat je wil, geniet juist van wat je doet. 

 

15-9-2017 "Verandering is de enige constante"

Soms kun je letterlijk moe worden van alle veranderingen die er plaatsvinden. En natuurlijk is niet iedere verandering een verbetering.
Maar voor iedere verbetering is wel een verandering nodig.
Daar valt niet aan te ontkomen. En het ligt voor de hand dat zo'n verandering vraagt om ander gedrag. Daarmee kan de verandering ook een verbetering voor jou zelf gaan betekenen.
Daarom is het wel belangrijk om inzicht te hebben in de werking van je eigen gedrag en dat van anderen. Zodat je zelf in staat bent om je aan te passen aan de nieuwe situatie.
Veel gaat vanzelf, 95% van ons gedrag gaat immers onbewust. Maar als dat minder vanzelfsprekend gaat, moet je aan de slag. Meestal kom je zelf een heel eind, maar soms heb je hulp van buitenaf nodig. Bespreek je problemen dan met iemand die je vertrouwt: een familielid, kennis, collega of coach. Dan zal je zien dat je mogelijkheden ontdekt waarmee je de verandering kunt gebruiken voor een verbetering voor jezelf. Hoe mooi is dat!

 

8-9-2017 Home is where you can be you
Ik zag deze tekst afgelopen zomer op een vrachtwagen staan.
“Wat mooi” was mijn eerste gedachte.
Toen ik er verder over nadacht, besefte ik dat er ook een andere kant aan die zin is: op alle andere plaatsen kun je dus niet jezelf zijn. En dat is veel minder mooi! Dat zou betekenen dat je op je werk, op school, bij vrienden of familie niet jezelf kunt zijn. Als je dat gevoel hebt, dan moet je het enorm zwaar hebben en is de vraag hoe lang je dat kunt volhouden.
Kom in actie en werp die last van je af. Ik kan je daarbij helpen, zodat jij voor de rest van je leven kunt zeggen:

I can be me. Everywhere!

 

1-9-2017 Delegeren
Als je bedrijf eenmaal een managementlaag heeft, is het makkelijker om werk te delegeren. Maar vaak bekruipt je dan toch het gevoel dat je sommige dingen beter zelf kunt doen. Probeer daaraan niet te snel toe te geven en geef de mensen om je heen de ruimte om zichzelf te ontwikkelen en te verbeteren. Onderzoek wat jou belemmert en ontdek hoe jij met een gerust hart meer aan je mensen kunt overlaten.

Het resultaat zal zijn dat je zelf meer toekomt aan de dingen die er écht toe doen. Bijkomend effect is dat je medewerkers meer initiatief gaan nemen en daardoor productiever worden. Met als uiteindelijke uitkomst dat je bedrijf meer winst zal maken. Hoe mooi is dat?

 

25-8-2017 Kom nu in actie om jouw droombaan niet te missen!
De economische groei biedt plotseling enorm veel mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Dat geeft mogelijkheden, maar misschien ook heel veel vragen. Wacht niet af en mis geen kansen. Het is nu tijd om hier voor jezelf bij stil te staan.
Maar waar kom ik nu het beste tot mijn recht? En wat zijn mijn onderscheidende eigenschappen waarmee ik mij bij een sollicitatie presenteer?
Met een ACT meting kom je meer over jezelf te weten dan ooit tevoren! Daarmee ben jij uitstekend voorbereid op de volgende stap in jouw loopbaan en vergroot je de kans om jouw droombaan te vinden.

 

18-8-2017  Meteen weer moe na de vakantie?
Misschien past je werk niet meer zo bij jou of pas jij niet meer zo goed bij jouw werk.
Tijd om in actie te komen!
Er zijn nu veel banen bij bedrijven die op zoek zijn naar nieuwe mensen. Kies dan wel bewust en wat bij jou past. Voorkom dat je over een half jaar weer hetzelfde gevoel krijgt. Dan duurt het nog lang tot je pensioen…..
Zorg dat je een goed inzicht krijgt in jouw natuurlijke kracht, zodat je gericht de beste keuze kunt maken die bij jóu past. Wanneer je werk je hobby wordt, dan barst je van de energie en kun je écht genieten van het leven.
ACT meting
 

15-8-2017 Mooi praktijkvoorbeeld wat iedere ondernemer aan het denken zou moeten zetten

https://www.deondernemer.nl/nieuwsbericht/171661/kwekerij-weer-op-orde-dankzij-hulp-ondernemerscoaches

28-7-2017 Sparren

Aarzel je om je ideeën en twijfels met iemand te delen?

Dat hoeft niet. Doe het gewoon, want voor iedere ondernemer is het verstandig om af en toe te sparren.

Als je met collega-ondernemers praat, heb je vaak niet zozeer de neiging om het achterste van je tong te laten zien. Zoek daarom een onafhankelijke en ervaren adviseur met wie je alles kunt bespreken. Dat kan iemand uit je netwerk zijn, maar soms heb je meer aan een derde die onbevangen naar jouw specifieke situatie kijkt.

Blijf niet aarzelen, zet die stap vandaag nog. Het keert zich niet alleen uit in meer werk- en levensvreugde, maar levert meer op voor je bedrijf dan je nu voor mogelijk houdt.

 

21-7-2017 Moet ik het zelf doen?

Iedere ondernemer kent zijn of haar dilemma's, maar er is er één die iedereen herkent: kan ik deze klus toevertrouwen aan iemand anders of moet ik het zelf doen?
In de meeste gevallen geldt: laat het een ander doen! Want, als je niet oppast ben je alleen maar bezig met de dagelijkse dingen en werk je ín je bedrijf in plaats van áán je bedrijf.
En daarmee komen je bedrijf én jijzelf niet echt verder.
Achterhaal bij jezelf wat je tegenhoudt en zet de stap om te leren hoe je met een gerust hart kunt delegeren.

Gegarandeerd dat je de volgende 3 resultaten behaalt:
1. Je wordt er zelf beter van
2. Je medewerkers krijgen meer plezier in hun werk
3. Je bedrijfsresultaten verbeteren

Gun jezelf deze winst.

 

14-7-2017 Bijna vakantie! Tijd om je batterij op te laden?
Kijk jij ook zo uit naar de vakantie? Snak je ernaar om een paar weken eens even niets te moeten? Sleep je je door die laatste dagen? Om de eerste dagen iedere keer met hoofdpijn op te staan en weer naar bed te gaan. En weet je al, dat je straks na de vakantie binnen een week alweer vergeten was hoe relaxed vakantievieren voelt?
Dan doe je iets niet goed in je leven. Je bent niet in balans omdat je waarschijnlijk bezig bent met dingen die niet goed bij je passen of je maakt te weinig gebruik van je natuurlijke talenten.
Kom in actie, denk aan jezelf. Ik help je daarbij, zodat je daar de rest van je leven profijt van kunt hebben.

Bel mij om een afspraak te maken voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek op 0613259987 of vul het contactformulier in dan bel ik je terug.


7-7-2017 Ga jij effectief met je energie om?
In je werk en privé wordt in de huidige maatschappij een enorm beroep op je gedaan en dat vraagt een flinke dosis energie. Omdat je energie voor een dag niet oneindig is en je dit maar één keer kunt gebruiken, moet je daar spaarzaam mee omgaan. Oftewel zo slim mogelijk inzetten. Anders raak je uitgeput en blijf je constant moe.
Maar hoe doe je dat nu? Wat is voor jou een energiegever en wat vreet bij jou energie?
Vaak weet je dat niet en kom je daar ook niet zo gemakkelijk achter.
Ik kan je daarbij helpen, zodat je te weten komt hoe je in balans kunt komen en je energie gebruikt op een manier die bij jou past.
Dan kun je iedere dag weer fris en vol energie aan de slag!
Bel mij om een afspraak te maken voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek op 0613259987 of vul het contactformulier in dan bel ik je terug.

 

30-6-2017 Geluk

Wat is nu eigenlijk geluk? Dat is voor iedereen verschillend. Om gelukkig te zijn is het wel van belang dat je de dingen doet die jij belangrijk vindt. Weet jij precies wat dat is? Meestal sta je daar niet zo bij stil, maar wanneer je voor een keuzemoment in je leven staat, is het wel van belang om dat goed te weten.
Onderzoek wat je nu écht belangrijk vindt in je leven (relatie(s), familie, persoonlijke groei, gezondheid, werk) en maak de beste keuzes om gelukkig te zijn, gelukkig te blijven of gelukkig te worden.
Ik kan je daar bij helpen.
Bel mij om een afspraak te maken voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek op 0613259987 of vul het contactformulier in dan bel ik je terug.

 

23-6-2017 The problem is not the problem
Soms heb je een probleem maar slaag je er niet in dat op te lossen. Wat je wel kunt veranderen is de manier waarop je er naar kijkt en er mee omgaat. Door er anders naar te kijken, blijkt het probleem vaak enorm mee te vallen. Of zelfs gewoon te verdwijnen!

Kom je daar zelf niet uit, dan is het goed om daar samen met iemand naar te kijken.

Ik kan je daar mee helpen.
Bel mij om een afspraak te maken voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek op 0613259987 of vul het contactformulier in dan bel ik je terug.

 

12-6-2017 Boos
Ben je wel eens enorm boos op iets of iemand zonder dat je weet waar het vandaan komt en heb je daar dan achteraf spijt van? Omdat je bozer bent geworden dan eigenlijk nodig was. Merk je dat je mensen daardoor eerder kwijtraakt dan dat ze gaan doen wat jij graag zou willen? Boos zijn is nuttig om voor jezelf op te komen, maar als mensen merken dat je altijd gemakkelijk boos wordt, zullen ze je de volgende keer voorzichtiger gaan benaderen en misschien zelfs gaan ontwijken. Je raakt mensen kwijt en raakt verder af van wat je eigenlijk graag wil. Het is ook niet je bedoeling dat het zo gaat, maar je weet het zelf ook niet meer.
Boos is een erg nuttige emotie, die er voor zorgt dat je voor jezelf opkomt. Maar als de emotie te heftig wordt en op ongepaste momenten naar boven komt, gaat die tegen je werken. Vaak komt deze vorm van boosheid voort uit je onmacht om gepast te reageren op een bepaalde situatie. Je hebt in de loop van je leven geleerd om op een bepaalde manier te reageren, maar die manier is niet altijd en in alle situaties even handig. En soms ben je gewoon ook allergisch voor een bepaalde reactie van anderen op jou.
Anderen kun je niet veranderen, je eigen gedrag wel. Als je daar mee aan de slag wil, neem dan eens contact met mij op voor een afspraak. Samen kijken we dan naar jouw manier van reageren en gaan aan de slag om je een nieuwe manier van reageren aan te leren, zodat je in de toekomst niet of minder vaak spijt hebt van de emotie die je niet wist te beheersen.

Bel mij om een afspraak te maken voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek op 0613259987 of vul het contactformulier in dan bel ik je terug.

 

 2-6-2017 Vast op de roltrap

Verwonder je en geniet van dit filmpje waarin uitgebeeld wordt hoe wij mensen vast kunnen zitten in bepaalde patronen zonder dat we dit zelf in de gaten hebben. De oplossing ligt voor de hand, maar vaak lukt het gewoonweg niet om die te zien.

  

26-5-2017 Ben jij een vierkant blokje dat steeds probeert om in een ronde vorm te passen?

Lees wat ACT is hoe het jou kan helpen daarmee te stoppen.


  

23-5-2017 Werkgever leert niets van burn out
Als je werkgever de werkomgeving niet kan veranderen, kun je wel stappen zetten om bij jezelf na te gaan waarom je zoveel last hebt van die situatie.

Met een ACT meting kun je feilloos achterhalen waar bij jou het risico zit en waar je op moet focussen. Deze meting betrekt namelijk je diepste gevoelens bij het gedrag dat je laat zien. Ik verzeker je: dat geeft nieuwe inzichten! Met die inzichten kun gericht aan de slag om jouw probleem op te lossen. Hoe mooi is dat?

Vraag vandaag nog aan je werkgever om de kosten voor deze meting te vergoeden. Het is immers ook in zijn belang omdat je gewoon productiever bent als je beter in je vel zit. Dat wil toch iedereen?

Bel me om een afspraak te maken op 0613259987 of vul het contactformulier in, dan bel ik je terug

 

19-5-2017 Brandjes blussen of brand voorkomen?
“Voorkomen natuurlijk” zal je zeggen, anders is het risico veel te groot dat het fout afloopt.

Doe je dat bij jezelf ook? Als dingen niet lekker lopen in je leven, thuis of op het werk?
Of blus je het brandje, met een dure vakantie ver weg, om alles even te vergeten? Moet je vaak en intensief sporten om de stress kwijt te raken? 
Of probeer je je ellende te vergeten en troost je jezelf met teveel eten of zelfs alcohol? Of zoek je troost in dure aankopen van kleding, steeds de nieuwste smartphone of een te grote auto?
En laat je het met dat alles alsnog zo ver komen dat je uiteindelijk vaak ziek wordt of in een burn-out terecht komt?

Het zijn allemaal vluchten, die geen oplossing bieden voor jouw probleem. Voorkomen is veel effectiever. Dan kun je al die dingen nog steeds doen, maar geniet je er ook echt van. Omdat het dan geen vlucht meer is, maar een bewust genieten. Net als de rest van je leven.

Laat het niet zo ver komen, investeer eens in jezelf voor een blijvend effect. Voor minder dan wat een weekje vakantie of een paar maanden autorijden kost, kom je erachter wat bij jou de problemen veroorzaakt en krijg je mogelijkheden om die voor de rest van je leven te voorkomen.

Met een ACT meting kun je feilloos achterhalen waar bij jou het risico zit en waar je op moet focussen. Deze meting betrekt namelijk je diepste gevoelens bij het gedrag dat je laat zien. Ik verzeker je: dat geeft nieuwe inzichten!
En daarmee de mogelijkheid om dingen in het vervolg anders gaan doen. Hoe mooi zal het zijn als je straks met meer plezier in het leven staat, thuis en op het werk!
Vaak is je werkgever bereid de kosten voor deze meting te betalen omdat je gewoon productiever bent als je beter in je vel zit. Dat wil toch iedereen?
Bel me om een afspraak te maken op 0613259987 of vul het contactformulier in, dan bel ik je terug

  

12-5-2017 Waar zit jouw kracht?

Waarom lopen sommige dingen niet lekker op jouw bedrijf of op jouw werk? 
Wat maakt dat je na een dag werk helemaal uitgeput bent?
Verander je genoeg mee met de wereld om je heen? Met je bedrijf of het bedrijf waar je werkt?
Kom er achter wat jou belemmert om in je kracht te staan en wat nodig is om de stap te zetten waarmee alles weer lekker gaat lopen. 
 

Veel dingen die niet lekker lopen in je leven komen voort uit je onbewuste gedrag. Want als je het wist, dan deed je het wel anders!
Zet de stap om je leven te veranderen en met meer plezier te genieten van iedere dag.
Wordt je bewust van de onhandige dingen die jou belemmeren om met alle plezier in het leven te staan.

Met een ACT meting kun je dat feilloos achterhalen. Deze meting betrekt namelijk je diepste gevoelens bij het gedrag dat je laat zien. Ik verzeker je: dat geeft nieuwe inzichten! En daarmee de mogelijkheid om dingen in het vervolg anders gaan doen. Hoe mooi zal het zijn als je straks met meer plezier in het leven staat, thuis en op het werk!

Vaak is je werkgever bereid de kosten voor dit onderzoek te betalen omdat je gewoon productiever bent als je beter in je vel zit. Dat wil toch iedereen?
Bel me om een afspraak te maken op 0613259987 of vul het contactformulier in, dan bel ik je terug

  

5-5-2017 Meten is weten

 

Je hebt vast wel eens één van de volgende belangrijke vragen:
• Welke kwaliteiten bezit ik van nature en welke niet?
• Benut ik al mijn kwaliteiten in mijn huidige functie?
• Op welke manier neem ik beslissingen?
• Hoe reageer ik onder druk?
• Waarom reageer ik zo?
Allemaal belangrijke vragen die bij je opkomen als het even niet zo lekker loopt. Als je het gevoel hebt dat je niet op de juiste plek zit of niet met dingen bezig bent die goed bij je passen.

Maar wat is dat dan? En vooral: hoe kom ik daar achter?
Met een ACT meting kun je dat feilloos achterhalen. Deze meting betrekt namelijk je diepste gevoelens bij het gedrag dat je laat zien. Ik verzeker je: dat geeft nieuwe inzichten!
En daarmee de mogelijkheid om dingen in het vervolg anders te gaan doen. Hoe mooi zal het zijn als je straks met meer plezier in het leven staat, thuis en op het werk!

ACTIE: Maak tot en met 15 mei 2017 nog gebruik van de introductiekorting waarmee je € 170 bespaart. Je betaalt dan nog € 225. Daarvoor krijg je van mij een uitvoerige persoonlijke uitleg en een rapport waar het allemaal nog eens helder in beschreven staat.
Vaak is je werkgever bereid de kosten voor dit onderzoek te betalen omdat je gewoon productiever bent als je beter in je vel zit. Dat wil toch iedereen?
Bel me om een afspraak te maken op 0613259987 of vul het contactformulier in, dan bel ik je terug


 

28-4-2017 Één stap voor meer plezier in je leven
Je weet heel goed wat je allemaal bewust doet.
Ben je je er ook van bewust dat dat slechts 10% is van wat je allemaal doet?
Ben je dan niet razend benieuwd naar wat er allemaal onbewust bij jou speelt? Alles ga je niet te weten komen, maar op onderdelen kan dat zeker wel. Als je meer over je onbewuste innerlijke drijfveren weet, kun je er ook bewust mee omgaan. Dan kun je dingen bij jezelf voorkomen. Dingen waar je last van hebt of waar je niet tevreden mee bent. Dat geeft je de mogelijkheid om er iets aan te doen en levert je meer plezier op in je leven. Zowel privé als op je werk!

Door een ACT meting te doen krijg je de mogelijkheid dit allemaal te ervaren.

ACTIE: Maak tot en met 15 mei 2017 nog gebruik van voor de introductiekorting waarmee je € 170 bespaart. Je betaalt dan maar € 225,00. Daarvoor krijg je van mij een uitvoerige persoonlijke uitleg en een rapport waarin het allemaal nog eens helder in beschreven staat.
Vaak is je werkgever bereid de kosten voor dit onderzoek te betalen omdat je gewoon productiever bent als je beter in je vel zit. Dat wil toch iedereen?
Bel me om een afspraak te maken op 0613259987 of vul het contactformulier in, dan bel ik je terug

21-4-2017 Sta je voor een belangrijke verandering of investering in je bedrijf?
Neem dan een overwogen en gedegen besluit. Een dergelijke stap betekent een fors risico voor je bedrijf. Zet geen onverantwoorde stap, je hebt veel verantwoordelijkheid naar de mensen om je heen: je klanten en je leveranciers maar vooral ook je medewerkers en je gezin. Neem een gecalculeerd risico.

Spar over deze stap met een onafhankelijke derde. Iemand waarmee je je persoonlijke strijd kunt bespreken, je onzekerheden en je twijfels. Zonder dat dit gevolgen heeft voor je positie als leider van je onderneming. Schakel hiervoor een externe sparringpartner in die veel ervaring heeft met dit soort vraagstukken en die jou nieuwe inzichten geeft, zodat je de stap zet die het beste bij jou past. Ik kan dit ondersteunen met een ACT meting, die je inzicht geeft in je onbewuste krachten en zwakheden.
Investeer eens een uurtje in een kennismakingsgesprek met een goeie coach die al vele ondernemers geholpen heeft om meer te bereiken met hun bedrijf. Bekijk daarna of je in jezelf en in de toekomst van je bedrijf wil investeren. Ben jij mijn volgende klant? Ik zeg dat je deze investering dubbel en dwars terugverdient!
Het kennismakingsgesprek is gratis en vrijblijvend. Bel me op 0613259987 of neem een kijkje op mijn website www.krachtcoachingvanalphen.nl en vul daar het contactformulier in, dan bel ik je terug.

 

14-4-2017 Ik ben geslaagd!
Afgelopen week ben ik gecertificeerd om ACT metingen af te nemen!
Ik ben daar erg trots op want met die meting kan ik jou leren wie je daadwerkelijk bent.
Wist je dat je dat 90 % van je gedrag onbewust is? Jouw onbewuste bepaalt hoe jij je in je werk en privé gedraagt en hoe je overkomt bij anderen. En dat kan best eens anders zijn dan je zelf denkt. Herken je de situaties waarbij je je geweldig inspant op je werk of voor anderen en die behoorlijk veel energie kosten? En die je toch niet opleveren wat je er van verwacht had? Eigenlijk ben je dan bezig met dingen die niet zo goed bij je passen.

Maar wat is dat dan?
Maak een afspraak voor jouw persoonlijke meting en krijg een diepgaand inzicht in je talenten, persoonlijke drijfveren en ontwikkelmogelijkheden. Je zult merken dat je leven een stuk eenvoudiger wordt.

ACTIE: Ik geef tot en met 15 mei 2017 voor de eerste 10 klanten een introductiekorting waarmee je € 170 bespaart. Je betaalt dan nog € 225. Daarvoor krijg je van mij een uitvoerige persoonlijke uitleg en een rapport waar het allemaal nog eens helder in beschreven staat.
Bel me om een afspraak te maken op 0613259987 of vul het contactformulier in, dan bel ik je terug

  

8-4-2017
 Past jouw ondernemerschap nog bij de levensfase van je bedrijf?
Iedere onderneming heeft levensfases. Tussen start en de groei naar volwassenheid loop je tegen veel veranderingen op.
Ben jij opgewassen tegen de nieuwe fase van jouw bedrijf? Of is je bedrijf opgewassen tegen deze nieuwe fase?
Bij een onderneming die ontwikkelt komen nieuwe vraagstukken.
Om daar antwoord op te vinden heb je iemand nodig die met jou zoekt naar antwoorden op de nieuwe vragen zodat je nieuwe inzichten krijgt. Je hebt daarvoor iemand nodig die je helpt om afstand te nemen van de huidige situatie en waarmee je kan sparren over de nieuwe situatie. Voorkom dat je vastloopt als het te laat is en je achter de feiten aan komt te lopen. Dan moet je repareren. Veel beter is om te anticiperen op de toekomst en tijdig je maatregelen te treffen.
Ontwikkel je leiderschap! Investeer eens een uurtje in een kennismakingsgesprek met een goeie coach die al vele ondernemers geholpen heeft om meer te bereiken met hun bedrijf. Bekijk daarna of je in jezelf en in de toekomst van je bedrijf wil investeren. Ben jij mijn volgende klant?  Ik zeg dat je deze investering dubbel en dwars terugverdient!
Het kennismakingsgesprek is gratis en vrijblijvend. Bel me op 0613259987 of vul het contactformulier in, dan bel ik je terug.

 

31-3-2017
Heb je het idee dat je geen steek verder komt?

Voel je nog die passie voor je bedrijf die je had toen je met je bedrijf van start ging? Doe je nog steeds waar je supergoed in bent? Doe je wat je leuk vindt? Of is het niet helemaal meer zoals je graag zou willen?
Dan is het tijd om in actie te komen. Tijd om de boel weer in beweging te krijgen. Kom uit je startblokken om stappen te zetten waar je weer energie van krijgt, zodat je niet alleen veel geld verdient, maar ook nog plezier beleeft aan de manier waarop je dat doet.
Investeer eens een uurtje in een kennismakingsgesprek met een goeie coach die al vele ondernemers geholpen heeft om meer te bereiken met hun bedrijf. Bekijk daarna of je in jezelf en in de toekomst van je bedrijf wil investeren. Ben jij mijn volgende klant? Ik zeg dat je deze investering dubbel en dwars terugverdient!
Het kennismakingsgesprek is gratis en vrijblijvend. Bel me op 0613259987 of vul het contactformulier in, dan bel ik je terug.


 

24-3-2017
Hoe serieus neem jij jezelf als ondernemer?
Ben jij een amateur of ben jij een professional? Ik mag aannemen dat je jezelf beschouwt als een professionele ondernemer. En écht niet als amateur.
In de sportwereld worden mensen professional als ze een bovengemiddeld talent hebben. Ben je gemiddeld dan kun je heel intensief met je sport bezig zijn, maar behoor je niet tot de top en blijf je amateur. Iedere professionele sporter heeft een bovengemiddeld talent. En iedere professionele sporter wordt gecoacht om dat talent maximaal te benutten, zodat hij maximale resultaten behaalt en zo lang mogelijk tot de top kan behoren.
In ondernemerschap is het niet veel anders. Hoe zit dat nu bij jou? Jij bent ook professional en hebt bovengemiddelde talenten in jouw vak. Heb jij een goeie coach die jou helpt om het maximale uit jouw talenten te halen en zo lang mogelijk tot de top te behoren? Of gedraag je je als amateur, die heel intensief bezig is, maar nooit het maximale uit zichzelf en zijn bedrijf zal halen?
Investeer eens een uurtje in een kennismakingsgesprek met een goeie coach die al vele ondernemers geholpen heeft om meer te bereiken met hun bedrijf. Bekijk daarna of je in jezelf en in de toekomst van je bedrijf wil investeren. Ben jij mijn volgende klant? Ik zeg dat je deze investering dubbel en dwars terugverdient!
Het kennismakingsgesprek is gratis en vrijblijvend. Bel me op 0613259987 of vul het contactformulier in, dan bel ik je terug.

 

17-3-2017
‘Dat doen we al jaren zo!’
Een vaak gehoorde opmerking op ieder bedrijf. 
En daar hoeft ook helemaal niets mis mee te zijn. Sterker nog, wat goed is of goed gaat, moet je vooral zo laten.
Maar wat als een positief-kritische blik van buitenaf een kostenbesparing en verhoging van je klanttevredenheid op kan leveren?
Graag kom ik bij je op de koffie om hierover vrijblijvend van gedachten te wisselen en te bespreken wat ik voor jou en je bedrijf kan betekenen.
Bel mij om een afspraak te maken voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek op 0613259987 of vul het contactformulier in.

 

 10-3-2017
Waarom hang je wel je telefoon aan de oplader als die bijna leeg is, maar laad je jezelf niet op?
Je bent het waard om moeite, tijd en geld in jezelf te steken. Laat je door mij coachen en geniet iedere dag weer van je opgeladen innerlijke batterij.
Bel om een afspraak te maken voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek op 0613259987 of vul het contactformulier in.

 

 3-3-2017
Weer vol energie met je team aan het werk?

Herken je de situatie dat je in een werkoverleg met de hele afdeling afspreekt dat je het vanaf vandaag anders gaat doen, maar dat je binnen een week alweer beseft dat er eigenlijk niets is veranderd?
Je weet dan dat dit weer de zoveelste afspraak is die niet wordt nagekomen en dat iedereen, inclusief jezelf, weer terugzakt in zijn bureaustoel en overgaat tot de orde van de dag. De sleur waar iedereen eigenlijk van af wil, blijft gewoon bestaan. Zo wordt het nooit beter!
Hoe komt dat toch? Kan dat nou niet anders? Het zou zo gaaf zijn als je met het hele team in een positieve flow komt, waarbij de afgesproken veranderingen meteen goed voelen!
Nou, dat kan anders. De eerste stap kun je zelf zetten! Door er voor te zorgen dat de belemmeringen verdwijnen die je tegenhouden met veel plezier de nieuwe dingen op te pakken, voelt het meteen goed en kom je in een positieve flow.
Die energie wil je krijgen en wil je iedere dag weer voelen.
Maak met mij eens een afspraak op 0613259987 of vul het contactformulier in, dan kijken we wat jij kunt doen om iedere dag weer met veel energie naar je werk te gaan.

 

24-2-2017
Je hebt altijd een keuze.


Twee mannen zitten aan een tafel in een café. De een is een zakenman en ziet er verzorgd uit, hij drinkt een verse jus. De ander stinkt een beetje, hij gaat steeds naar buiten om te roken en bestelt aan de lopende band bier. Het blijken broers. Ze hebben het over hun vader, een alcoholist, die vroeger voor veel spanningen in het gezin zorgde. ‘Ik heb nooit willen worden zoals hij’, zegt de gesoigneerde. ‘Door zijn voorbeeld ben ik aan lager wal geraakt,’ vindt de zwerver. 
Hetzelfde nest, twee verschillende drijfveren, bepalend voor hoe zij nu in het leven staan.

Wat je bent en hoe je bent geworden is een gevolg van keuzes die je gemaakt hebt in je leven. Vaak neem je keuzes bewust nadat je er goed over hebt nagedacht. Maar de meeste keuzes doe je onbewust, zonder dat je er zelf veel invloed op hebt gehad. Niemand maakt met opzet de verkeerde keuze. Ook niet als zijn gedrag onhandig uitpakt voor zichzelf of voor anderen.
Dus…..wat is nu de beste keuze? Je beslissingen bepalen je toekomst. Iedere keuze heeft twee kanten en wanneer doe je het nu goed? Je kunt spijt hebben van een keuze die je hebt gemaakt, je kunt er ook van leren. Levenservaring opbouwen noemen we dat dan. Wanneer je de gevolgen van gemaakte keuzes niet prettig vind, moet je veranderen. Elk gedrag is te veranderen als met de positieve bedoeling rekening wordt gehouden. Denk ruim, aan jou de keuze!
Maar hoe doe je dat dan en soms wil je wel veranderen, maar voelt het erg onwennig en laat je alles bij het oude, omdat je dan tenminste weet wat je hebt.
Het kan anders. Je kunt veranderen. Zoek naar wat je écht belangrijk vind in het leven en zorg dat alle keuzes die je maakt een bijdrage leveren aan wat jij echt belangrijk vindt. Je zult merken dat je dan rust krijgt in je hoofd en dat je bewust kunt kiezen om iets juist wel of juist niet te doen. Hoe mooi zou dat zijn?
En als je dat moeilijk vindt, en dat geldt voor veel mensen, laat je dan coachen zodat je een klankbord hebt en goede feedback krijgt om goed helder te krijgen wat voor jou het belangrijkst is en waarmee je een steun in de rug hebt zodat je verandering ook écht gebeurt.

Bel om een afspraak te maken voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek op 0613259987 of vul het contactformulier in.

 

17-2-2017
Hoe versterk jij je ondernemerschap?

Je bent ooit als ondernemer gestart en hebt je bedrijf gemaakt tot wat het nu is. Je bent de crisis doorgekomen en kijkt weer vooruit. De media schreeuwt het uit dat de economie aantrekt en dat de bedrijven weer gaan investeren. Dat zet jou ook aan het denken. Wat wil ik met al die mooie kansen? Wat is nu de beste keuze die ik kan maken en waarmee ik mijn bedrijf laat bloeien? Als ik mijn hand overspeel en de verkeerde keuze maak, dan ben ik straks alsnog alles kwijt. Is voor mij investeren het beste of moet ik juist op dit moment stoppen en mijn weg zoeken op de aantrekkende arbeidsmarkt?

Jouw kracht is om het hele speelveld te overzien en op het juiste moment de juiste beslissingen te nemen. Maar dan moet je wel de juiste vragen weten te stellen en de beste antwoorden kunnen vinden.

Die antwoorden vind je niet in je eentje. Vaak kun je ze ook niet goed vinden in je directe omgeving, omdat de mensen waar je dagelijks mee omgaat emotioneel betrokken zijn bij jou en je onderneming en niet even het tegengas geven dat je op dit moment nodig hebt. Jij bent de beste ondernemer voor jouw onderneming. Versterk dit door breder te kijken en te ontdekken wat voor jou het allerbelangrijkst is en waar je grootste kracht zit. Gebruik dit om te profiteren van alle nieuwe mogelijkheden die deze tijd je biedt.

Omdat ik honderden ondernemingen heb gezien in goede, maar ook in slechte tijden ben ik je ideale sparringpartner. Door afstand te nemen van de dagelijkse gang van zaken en eens goed te kijken naar alle mogelijkheden en gevaren, ben je zeker dat je de goede stappen zet voor je onderneming.
Bel mij om een afspraak te maken voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek op 0613259987 of vul het contactformulier in.

 

10-2-2017
Stilstaan is achteruitgang

Dat weet iedereen. Het is altijd belangrijk om te zorgen dat je bijblijft. Wat ook iedereen weet is dat het gemakkelijker gezegd is dan gedaan. Veel bedrijven hebben de afgelopen jaren moeten ploeteren om de boel draaiende te houden. Nu de economie aantrekt liggen de kansen voor het oprapen.

Maar wat zijn voor jou nou die kansen? Je kunt niet alles oprapen wat er voorbij komt, maar het is ook niet verstandig om kansen te laten liggen. “Keuzes maken” is ook gemakkelijker gezegd dan gedaan. Zeker als het om strategische keuzes gaat die de toekomst van jouw bedrijf of loopbaan mede bepalen. En voor je het weet maakt je concurrent wel de goede keuze en profiteer jij niet van alle nieuwe kansen.

Kies daarom bewust. Onderzoek wat het beste bij jou past en zet de voors en tegens naast elkaar, zodat je een goede keuze kunt maken. En de beste keuze is ook de keuze waar je zelf het meeste energie van krijgt. Je krijgt geen garantie voor succes, maar wanneer je de keuze maakt die het beste bij jou past, weet je zeker dat je daar het maximale uit zult halen.

Om die keuze zo goed mogelijk te maken kun je wel wat hulp gebruiken, zodat je eens wat breder kijkt dan je gewend was. Omdat ik veel bedrijven heb gezien in goede en in minder goede tijden, kan ik met mijn ervaring een goede sparringpartner zijn om alles eens goed op een rijtje te zetten. We kunnen dan meteen goed kijken wat het beste bij jou als persoon past, of wat jij als persoon te doen hebt om ook van je nieuwe richting een groot succes te maken.
Bel mij om een afspraak te maken voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek op 0613259987 of vul het contactformulier in.

 

3-2-2017
Zeg jij altijd wat je er van vindt?

Ben jij die aardige collega die vriendelijk is tegen iedereen en die lief en leed open deelt met je directe collega’s? Maar ben jij ook zo dat je problemen in de samenwerking met je collega’s meestal een beetje weglacht? En durf je de ander daar dan ook zeker niet op aan te spreken? Die vriendelijkheid is wat je aan de buitenkant laat zien. Van binnen baal je als een stekker, je hartslag wordt zwaarder en bonst in je keel. Maar je kunt het niet over je lippen krijgen om jouw mening te geven. Bang voor wat er dan gaat gebeuren, hoe anderen reageren, reageren op jou. Je weet zelf wel dat er niets ernstigs kan gebeuren, maar iets houd je tegen.

Wanneer je dagelijks met dit soort gedachtes rondloopt, is dat natuurlijk niet goed voor jezelf. En ook niet voor je omgeving. Voor jezelf omdat je op den duur lichamelijke klachten gaat krijgen van al die tegenstrijdige gedachtes en gedragingen. Het kan uitdraaien op depressiviteit of zelfs een burn-out. Voor je omgeving is het ook killing: je bent niet eerlijk tegenover je collega’s, waardoor het vertrouwen mist om serieus te kunnen samenwerken. In tegenstelling tot je bedoeling om niks en niemand een strobreed in de weg te leggen, blokkeer je de verbetering en kom je niet in een positieve flow. En daar heb je iedere dag last van.

Tijd om in actie te komen! Want het kan ook anders. Je kunt leren om je remmingen en de gedachtes die je belemmeren om je te uiten kwijt te raken. Daar heb je wel hulp bij nodig, die ik je kan bieden. Veel werkgevers zien tegenwoordig ook het belang in van medewerkers die goed in hun vel zitten en stellen daar ook tijd en geld voor beschikbaar. Informeer eens bij jouw leidinggevende of er een budget beschikbaar is om aan je persoonlijke ontwikkeling te werken met een deskundige coach.
Bel mij om een afspraak te maken voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek op 0613259987 of vul het contactformulier in.

 

27-1-2017
Voelt jouw werk nog als een hobby?

Vind je je werk nog wel leuk? Heb je nog voldoende uitdaging?  Of ben je wel zo’n beetje uitgekeken op je baan. Misschien irriteer je je aan een of meer van je collega’s of aan je leidinggevende? Wil je eigenlijk wel op zoek naar ander werk om daar van af te zijn, maar ben je bang dat je daar weer in een soortgelijke situatie terecht zult komen?

Je merkt dat het niet lekker loopt waardoor je niet meer gemotiveerd aan de slag kunt en dat het steeds moeilijker wordt om het van je af te zetten. Je slaapt slecht en je vermoeidheid neemt alleen maar toe. Die irritaties worden steeds erger en je gruwt ervan om hierover met je leidinggevende in gesprek te gaan. Toch zal dat moeten, want die is ook je coach en wil zelfs dat je beter je best doet en een aantal competenties ontwikkelt. En als je die tegen je in het harnas jaagt, dan loop je de kans dat je ontslagen wordt. Kortom, een uitzichtloze situatie, waarbij niet alleen je gezondheid, maar ook je carrière nog eens in gevaar komt.

Tijd om in actie te komen!

Ga op onderzoek uit naar je drijfveren, waar wordt je gelukkig van, wat vind je belangrijk in je werk, wat vind je belangrijk in je leven, wat past het beste bij jou? De ander kun je niet veranderen, je eigen gedrag en je eigen beleving wel. Gebruik de uitkomsten om de goede keuzes te maken en jezelf weer beter en energieker te voelen. Maak er intussen werk van om die irritaties kwijt te raken, zodat je weer met een gerust hart en meer energie aan het werk kunt.

Om het beste uit jezelf te halen kun je hiervoor best wat hulp gebruiken. Ik help jou om alles op een rijtje te zetten zodat je in staat bent de juiste keuzes voor jezelf te maken. Wacht niet langer, neem zelf het initiatief en laat je werk weer een plezierig onderdeel van je leven zijn dat voelt als een hobby.

Bel mij om een afspraak te maken voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek op 0613259987 of vul het contactformulier in.

 

 

20-1-2017
Groeien als ondernemer?

Als je ondernemer bent, dan heb je een doel. Een persoonlijk doel, een doel met je bedrijf. Je weet waar je heen wil, waar je heen moet. Je hebt je bedrijf al opgebouwd tot wat het nu is, maar de ontwikkeling stagneert en om verder te komen (lees: meer winst te maken) moet je dingen anders gaan doen. Je moet nieuwe dingen gaan doen, die je minder gemakkelijk afgaan dan wat je tot nu toe deed. Je voelt je niet altijd comfortabel bij de nieuwe stappen die je moet zetten. Daarom blijft alles teveel bij het oude en bereik je minder dan je graag zou willen en verbetert je resultaat al helemaal niet.
Wat je nodig hebt is een stevige steun in de rug om je goed te voelen bij de dingen die je nog niet eerder gedaan hebt en die je stiekem voor jezelf probeert te vermijden. Dingen die je moet doen om je bedrijf verder te ontwikkelen.
Die steun in de rug geef ik je door je te leren hoe je je grenzen kunt verleggen, zodat het nieuwe goed voelt en waardoor je weer met jouw eigen zelfvertrouwen je klant en medewerker tegemoet kunt treden. Dit vraagt een beperkte investering, maar levert je op korte en lange termijn een veelvoud op.
Bel mij om een afspraak te maken voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek op 0613259987 of vul het contactformulier in.

 

13-1-2017
“Als je doet wat je altijd hebt gedaan, krijg je wat je altijd hebt gekregen”

Ken je deze spreuk?
Ik hoorde hem ongeveer 20 jaar geleden voor het eerst en heb er sindsdien geregeld aan moeten denken. Vooral als dingen niet liepen zoals ik dat graag zou willen.
Waar ik toen vaak tegenaan liep was dat ik wel
wilde veranderen, maar niet wist hoe.
Herkenbaar?
Kom dan eens een keer bij mij langs en leg mij uit waar je last van hebt. Ik weet nu hoe ik je kan helpen om blijvend te veranderen.
Vanaf dat moment doe je anders dan je altijd hebt gedaan en krijg je andere dingen dan je altijd hebt gekregen!

Bel mij om een afspraak te maken voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek op 0613259987 of vul het contactformulier in.

 

6-1-2017
Maandag weer fris aan het werk?
Lig je ’s nachts vaak te piekeren? Over de dag van morgen? Over de dag dat je na de vakantie weer moet gaan werken? Sta je na een dag werken ’s morgens nog vermoeider op dan je ’s avonds in bed ging? En ga je ’s avonds weer afgepeigerd je bed in?

Je beseft maar al te goed dat je jezelf én je omgeving tekort doet. Het kost je steeds meer moeite om aardig te zijn naar de mensen in je omgeving omdat je het al zo zwaar met jezelf hebt. Je geluksgevoel is ver te zoeken.
Je hebt geen idee wat je moet doen om dit te veranderen? Met alleen meer bewegen door te sporten of te wandelen wordt het niet echt beter. De reden is dat het probleem waar die uitputting vandaan komt niet is opgelost en er iedere dag weer is. Vaak loop je onbewust tegen dingen aan in je leven, waar je je geen raad mee weet en die niemand anders voor je op kan lossen.
Neem dan eens tijd voor jezelf en investeer in je eigen toekomst, door samen met iemand te onderzoeken waar dit vandaan komt en er echt wat aan te doen om die cirkel juist wél te doorbreken. Ik kan je daar mee helpen zodat je bereikt wat je wil bereiken en je weer gelukkig kunt voelen.
Bel mij om een afspraak te maken voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek op 0613259987 of vul het contactformulier in

  

 22-12-2016
Genieten
Wat gebeurt er met je als je niet meer toekomt aan genieten, vertrouwen, leren, ontwikkelen en bijdragen? Oftewel als je je leven niet meer als zinvol en gelukkig ervaart?

Je loopt dagelijks met het gevoel dat het niet gaat zoals je wil en dat vreet energie. Heel veel energie. Dat komt omdat er bijna niets meer vanzelf gaat. Alles wordt moeten en je loopt achter de feiten aan. Dat moet niet blijven duren totdat je lichaam zulke sterke signalen afgeeft dat je ziek thuis komt te zitten. Je werk, maar ook je partner en je gezin, kun je dan een poos niet meer de aandacht geven die je graag zou willen. Die tweestrijd wil je maar al te graag voorkomen.

Neem daarom tijdig maatregelen. Neem het heft in eigen handen en zorg dat je iedere dag weer met volle zin en energie opstaat en dat je je aandacht kunt richten op de dingen die je het liefst wil. Kom daarom tijdig in actie en ga aan de slag. Blijf niet doorgaan met hoe je het nu doet, maar zoek naar de oorzaak van dit probleem en los het op door het voortaan anders te doen dan je gewend was

Ik help je met het vinden van jouw oplossing en het blijvend anders te doen.

Bel mij om een afspraak te maken voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek op 0613259987 of vul het contactformulier in.


 

16-12-2016
Artikel in de Leybode
In het decembernummer van de Leybode presenteer ik Kracht! Coaching van Alphen aan de lezers.
Klik op de foto om het artikel te lezen. 

 

12-12-2016
Geen idee hoe je je goede voornemens ook écht kunt volhouden?

Zijn jouw goede voornemens ook altijd sneller vergeten dan dat je ze bedacht hebt?

In december, meestal zo rond de feestdagen, kijk je weer eens terug op het afgelopen jaar. Wat is er geworden van de goede voornemens waarmee je het jaar begonnen bent? Het zal wel weer zo zijn als het vorige jaar en het jaar dáárvoor: helemaal niks. Jammer, maar niks verloren. Gewoon weer op het lijstje voor het nieuwe jaar en nog voordat de oliebollen zijn afgekoeld ben je ze opnieuw vergeten. Je voelt de teleurstelling, maar praat het voor jezelf goed door te zeggen dat het allemaal wel meevalt. 

En zo blijft alles bij het oude en bereik je niet wat je eigenlijk écht wil bereiken.  

Dat kan anders! Laat jouw voornemens in2017 eindelijk wél uitkomen en maak van 2017 eindelijk jouw jaar! Ontdek het geheim van doelen die uitkomen en geniet van de trotse gevoelens wanneer je bereikt hebt wat je wil bereiken.

Bel mij om een afspraak te maken voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek op 0613259987 of vul het contactformulier in.

 

8-12-2016
Interview Ons Weekblad

In Ons Weekblad van 9 december 2015 geef ik een interview waarin ik uitleg wat ik met Kracht! Coaching te bieden heb. Klik op de foto om het artikel te lezen.

 

Ik werd verrast door de buurtverbinders van Ons Alphen-Chaam als 100e deelnemer.

8-12-2016
100e Deelnemer Ons Alphen-Chaam

Op 6 december werd ik verrast met een boterletter door de buurtverbinders van Ons Alphen-Chaam. Naar aanleiding van de start van Kracht! Coaching had ik mij ingeschreven, mede met het doel om Kracht! Coaching te kunnen presenteren. Ik bleek de 100e deelnemer te zijn.

Klik op de foto om het interview dat mij toen is afgenomen te lezen. De webpagina opent dan in een nieuw scherm.

Als je het leuk vind, kun je meteen ook je eigen profiel op Ons Alphen-Chaam aanmaken. Dan blijf je meteen op de hoogte van wat er in onze gemeente allemaal gebeurt.